PitaPata Dog tickers

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

2011. augusztus 26., péntek

56. TDi BányászGepárd aranyat ás...

Üdvözöllek Kedves Olvasgatóm, kánikulában szívesen állnál egy hűs patak csobogó vizében, kezedben aranymosó tállal, vagy inkább az árnyékból figyelnéd az aranyásók kemény munkáját, és este felvásárolnád a termést? Mindegy melyik csoportba tartozol, ha az arany megmozgatja a fantáziád. A mai apropónk egyébként az 1900 $-t is meghaladó unciánkénti nemzetközi aranyár! A lényeg, hogy birtokolni akard! Legyél kicsit whippet! :o)
Napokban feltettem a FaceBook-ra egy sokrétű és hosszú megjegyzésáradatot/vitát kiváltó post-ot, "A whippetek 12 alapszabálya" címmel, ami épp a birtoklásról szólt:


1. Ha nekem valami tetszik, az az enyém!
2. Ha valami már a számban van, az az enyém!
3. Ha valami kis idővel ezelőtt a számban volt, az az enyém!
4. Ha el tudom venni tőled, akkor az az enyém!
5. Ha valamiről azt hiszed a tiéd, az is az enyém!
6. Ha valami csak úgy néz ki, mintha az enyém lenne, akkor az az enyém!
7. Ha valamit én láttam meg először, akkor az az enyém!
8. Ha te játszol valamivel, és leteszed, akkor az az enyém!
9. Ha valamit széttépek, akkor minden darabja az enyém!
10. Ha valami a tiéd volt eddig, felejtsd el!
11. Ha valami az enyém, soha nem lesz a tiéd!
12. Ha valami már elromlott, az a tiéd!

Cöcöcö... mondhatod, hogy nem kell, vagy hogy nem érdekel, de valljuk be őszintén, ez az arany dolog, amit titkon mindenki birtokolni akar. Ha lehetősége lenne rá, biztos téglaszámra halmozná, vagy ékszerként magára aggatná legszívesebben az ember fia és lánya. És ebben nagyon is az agarainkra hasonlítunk, hisz ők is csak birtokolni akarnak, csak nekik mindegy mit... illetve ez így természetesen nem szó szerint igaz. A lényeg az hogy Valamit akarnak birtokolni, nem kell annak több ezer éves múlttal rendelkező nemesfém tárgynak lennie, elég egy megcsócsált ásványvizes palack, vagy egy kétujjnyi vastag faág. Sőt vannak egyes egyedek, akik a gazdájukat, és/vagy családtagjaikat is birtokolni akarják.
Mindenesetre TDi ásott egy akkora lyukat közvetlenül a bejárat elé, hogy elgondolkodtatott. Lehet, hogy mégis az arany-kincsre hajt? A tárna mérete alapján a Karib tengeri kalózflotta több száz évnyi teljes felhalmozott arany-zsákmányát akarja kitermelni... A másik feltételezésem, hogy a családunk védelmében állított csapdát a gonosz behatoló bácsik ellen, akik miután bemásznak a kerítésen, elsüllyednek ebben a gigantikus elefánt-csapdában. Bármelyik megoldásnak meg kell találnom a pozitív oldalát, mert különben végzetes agyi elváltozásokat fogok elszenvedni, vagy egy kubikos brigádot kell fogadnom, akik szorgalmas ellen-kampány keretében betemetik ezt, ráadásul teljes munkaidőre bejelentve határozatlan ideig, hogy minden nap be tudjak járni a kocsival az udvarra. Próbáltam már magam is visszatemetni, de valahogy eltűnt a megfelelő földmennyiség, azaz a barlang csak félig telt meg, és a rendelkezésre álló föld már elfogyott... De vajon hova tűnhetett el a másik fele, amivel még mindig csapágyassá lehetne tenni egy kisebb méretű teherautócskát. Legjobb lenne ha meg tudnám győzni TDi BányászGepárdot arról, hogy várja inkább ki, amíg valaki kiássa helyette, és csak aztán csapjon le a gazdag prédára.
Ki gondolta volna erről a kis CeruzaMajomról, hogy még 1 éves kora előtt eléri a BányászGepárd rangot...
Ezzel mára búcsúzom Kedves Olvasgatóm, áss vagy lapátolj, vagy egyszerűen csak együttérzőn bólogass, lényeg hogy mutasd ki a véleményed... :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése