PitaPata Dog tickers

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

2011. augusztus 18., csütörtök

53. Nyár, szabadság, és még ami kell...

Üdvözöllek egy "kisebb" kihagyás után újra a whippetes blogban Kedves Olvasgató!
Ha nem épp a Balaton partján lógatod a lábadat, akkor közlöm Veled, hogy brutális meleggel folytatódik az idei monszun-évszak... Ugyanis lassan már teljesen átrendeződnek az évszakok a mi kis Magyarhonunkban. Szinte egész nyáron esett... Sebaj így könnyebb lesz az átállás a rizstermesztésre! Talán Te is észrevetted, egyre erősebben koncentrálunk a kínai nagy tesó felé, és ott aztán sok fogy ebből a magféleségből.
Na de térjünk rá a lényegre, amiért megint összegyűltünk, a whippet-lélek rejtelmeire...
TDi Mukimanó Egyreinkábbsárkányfióka gyökeres változásokon ment keresztül az utóbbi egy-két hónapban. Azontúl, hogy a fejhangon történő ugatásból elkezdett kutyaugatásra egyre inkább hasonlító hangokat kiadni, egészen addig, hogy olyan igazi kemény-macsós, házőrzős kapuhoz-szaladásokat is bemutat már néha. Ez számomra megdöbbentő változás, mert TDi eddig pont magasról pottyantott az utcánkban elhaladó bármiféle forgalomra. Mostanában észrevette, hogy ez egy terület, amit érdekes mód mégsem a jelölős technikával birtokol, azaz a jelölést csak és kizárólag séták alatt eszközöli. Ami nem is túl nagy baj, mert így legalább a tujáink nem égnek ki. Itthon továbbra is inkább a funkcionális pisilési módot használja... A megkímélt tuja-életekért cserébe viszont a hét törpét megszégyenítő mélységű bányavájatokat készít alapos műgonddal! Nem jöttem rá a gödrök funkciójára, mert nem temet el benne csontokat, vagy más tárgyakat, nem is fekszik bele, hogy hűsítse magát a nedvesebb hidegebb földben, semmit nem csinál a lyukakkal, csak kiássa őket... Viszont elég nagy számban készíti ezen műremekeket. Épp elég számban ahhoz, hogy ha minden nap betemetek egyet, akkor másnap hazaérkezésemkor legalább eggyel több legyen... De ha legalább a funkciójára rájönnék!? Talán facsemeték ültetéséhez készíti elő a helyet...? Vagy kerti tavat szeretne, hogy úszkálhasson...? Mondjuk van egy halvány sejtésem, talán Kínába akar átásni... mert szeretné ellesni a rizstermesztés rejtelmeit... :-)
Azt hiszem keresek egy rizses tápot, talán ezzel megoldhatom ezt a bokaficamító problémát!
Mondjuk ezen a képen direkt ártatlannak tűnik... És aki már látott whippetet "nézni", az tudja miről beszélek. Ők MINDIG ÁRTATLANOK, legalábbis tökéletesen el tudják játszani... :o)
Ezzel búcsúzom is Kedves Olvasgatóm, és ha esetleg a Te kutyád is át akar ásni Kínába, a Föld másik felére, javaslom térjetek át a rizses tápra, talán ez lesz a megoldás, mást egyelőre nem tudok javasolni...

1 megjegyzés:

  1. Szavazz ránk a http://goldenblog.hu/szavazas.aspx -on az Életmód kategóriában. Köszi zee

    VálaszTörlés