PitaPata Dog tickers

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

2011. február 6., vasárnap

13. TD a kis whippet kalandjai a fogtündérrel

Üdv újra nálunk Kedves Olvasgató!
Üdvözöl Téged TD, a kis whippet kölyök, akinek hullanak a gyerekfogai.
Történt ugyanis, hogy a napokban a barlangjából előbújó medvekoma nem látta meg az árnyékát, így mint az köztudott megindulhatott a kitavaszodás folyamata. A folyamatábrák előállításához szükséges tudatállapotot anyatejjel magába szívó profi asszisztensünk Timi, valószínűleg a következő ábrát vázolná fel ebben az esetben: február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony napja, az érintett barnamedve előjön a barlangjából, benéz a hasa alá, ha ott meglátja az árnyékát, a közepesnél lényegesen nagyobb sebességgel húz vissza a helyére, és alszik tovább ijedt arccal, azaz marad a tél, ám ha nem lát árnyékot, akkor vége a télnek, és jöhet a tavasz... mivel idén a medve szeme tök csipás volt, ezért gyakorlatilag semmit nem látott, többek között árnyékot sem, így most itt a tavasz.
Egyszóval itt a tavasz, minden bizonnyal itt is marad, és ez azt a megállíthatatlan eseménysorozatot is magával hozza, hogy TD koma mukimanó ceruzamajom befejezve kisgyermekkorát, megkezdte tejfogainak gyári beállításokkal rendelkező, igazi agyarakra történő cseréjét. Ez a folyamat Kati a tenyésztő szerint már a füle állásából is látszik... Meg is hökkentem, mikor ezt hallottam tőle. Épp a Picasa-ra újonnan felrakott képeit nézegette, miközben fészen csevegtünk, és rákérdezett, hány fogát váltotta már le, kérdeztem honnan tudja, erre azt mondta a füle állásából látja a képeken... Hökk...
Kicsit utánanéztem a dolognak, a fogak képződéséhez fokozott mennyiségű kálcium szükséges, ez tény, de mi köze mindennek a tipikus whipi fülhöz? Hát csak annyi, hogy a whippet füle normál esetben úgy néz ki mint a Motorola jel, azaz kétfelé lekonyul. Ám ilyenkor a fokozott kálcium felvétel miatt a fülben lévő porcok megkeményedhetnek, megerősödhetnek, így a fülek felállhatnak, mint egy dobermannak. Tádénak mostanában hol a jobb, hol a bal füle áll. Szóval ez a fogcsere dolog már messziről is látszik, úgyhogy még a szódásüvegaljú szemüveggel rendelkező Fogtündérek is láthatják, hogy itt meló van! Mi pedig, mint kötelességtudó gazdik, Kisluli vezényletével begyűjtöttünk néhány pici fogacskát, némelyiket a földről, némelyiket TD szájából. Kisluli egy papírlapon körberajzolta a kicsi fogacskákat, és letette a bejárat melletti asztalkára. Vártuk, hátha ProPlan Puppy lazacos tápra cseréli éjszaka a Fogtündér, de semmi nem történt. Bár TD valószínűleg jobban örülne a közönséges, azaz mezei Friskies macskatápnak, mert a mai napig rendszeresen játssza el a következő játékot velem: Nyüszög, tehát kikérezkedik a kertbe pisilni, de ha nem megyek vele, akkor az első útja a macska táljához vezet, és az otthagyott macskakaja maradékát belélegzi...
Szóval ez a fogtündéres mítosz ismét megdöntve!

Na ez a tál NEM TD tálja... De addig is amíg a Fogtündér nem hozza a tartozását, jól jön az ebben megmaradó pár szem macskakaja!!!
Ezzel búcsúzom, Kedves Olvasgatóm, kitartás, nemsokára még érdekfeszítőbb témával jelentkezünk innen a Whippet Kengurupatkány Bolygóról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése