PitaPata Dog tickers

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

2013. július 31., szerda

66. TDi vadászott... Azaz kicsi Whippet nagy Wadász!

Üdvözöllek Kedves Olvasgatóm! Ismét eljött az a nyugodt pillanat, amikor az iPad szórakozásra alkalmas időpontban került a kezembe. Igy hát gyorsan elkezdtem írni a következő bejegyzést.
TDi Whippetkirályfi csodával határos módon nem a kanapén heverészik, hanem itt a lábamnál a földön. Békés nyugalom telepedett a városra, csak néhány madár csicsereg. Na és pont erről szeretnék neked írni, mármint a madarakról. És természetesen a kutyáról... A kutyák évszázadok óta sokkal inkább háziállatok, mint a természetes kiválasztódás brutális eszközei. Tőlünk függenek, szeretgetjük, sétáltatjuk, és etetjük őket. De ne feledkezzünk meg arról, hogy a kutya ragadozó állat! Míg az ember csoportokban gyűjtögető életmódot folytatott, gyökereket és bogyókat szedegetett, és csak néha néha tudott elejteni valami húsjellegű vadat, addig a farkas, mostani korszerű kutyáink őse, falkákban portyázott, és a becserkészett vadat ízekre tépte, hogy táplálja a falkáját és a kicsinyeit.
Több pszichológus, sőt néhány pszichiáter is megrögzött híve annak a tannak, hogy az elfojtott ősi ösztönök időnkénti előtörése nem betegség, csak a természet sok évezredes rendjének visszaállása a rendes kerékvágásba. Így kéremszépen egyáltalán ne csodálkozzunk, ha kutyánk még ha oly kifinomult és elegáns fajtáról beszélünk is mint az agár, néha ősi vadállattá alakul nullaegészkettő másodperc alatt. Gondolom azt már többen is észleltétek agár jellegű UFO-k tulajdonosaként, hogy állatkáink szinte mindenre vadásznak, ám míg fajtatársaik szegmensekre osztották a vadászatot mint folyamatot, becserkésző beagle, felhajtó vizsla, vad irányát jelző pointer, és apportírozó retriver, addig az agár ezt az egész procedúrát megoldja egyedül. Sőt Ő még a Vadász szerepét is eljátssza, ráadásul puskástul... Azaz egyszemélyes monológot előadva figyel, cserkész, észlel, üldöz (mondjuk ezt szereti a teljes szereposztásból a legjobban), és végül le is teríti a vadat, legyen az nyúl, madár, vagy akár egy hülyébb légy...
MukiManóVadászTigris kedvenc áldozatait leginkább a kicsit fogyatékosnak tűnő méhek közül ejti, akik a világ kegyetlenségéről mit sem sejtve döngicsélnek virágról virágra. A fenevad eközben fogait élesítve lesi őket egy virágcserép mögé bújva. Mikor úgy érzi, hogy az áldozat már kifáradt a sok ide-oda röpködésben, akkor reáront, és sebességbeli előnyét kihasználva próbálja leteríteni a vadat. Ez kívülről azonban sokkal viccesebben néz ki, ugyanis ha még nem láttál két hátsó lábán táncoló, ugráló, levegőben nyeklő-nyakló, és a fejével összevissza hadonászó, fogait veszett hangosan csattogtató Whippetet, akkor semmit nem láttál a világ fenevad-állományából. Múltkor sikerült ennek a kis hülyének a méh rossz végét elkapni, ezért mire hazaértem akkorára dagadt az arca, hogy úgy nézett ki, mint egy boxer. Igaz csak jobb profilból, a másik oldalról nézve továbbra is tökéletes WadászWhippet feje volt. Ezt a technikáját oly mértékben fejlesztette azóta tökélyre, hogy képes a levegőben döngicsélő méhet röptében kettéharapni, ami ezek után a földre pottyanva még zizeg egy darabig, és amikor elhallgat ez a lökött kis űrlény simán megeszi. Hasonló sors vár a kajástányérjából lopkodó gonosz rablórigókra is. Ezeket a tálban maradt táp megcsörrenésével egyidőben indított rohammal támadja meg, és a terasz széléről vett lendülettel körülbelül másfél két méter magasan ejti el. De azt hiszem erről már egy korábbi bejegyzésben megemlékeztem. Mindenesetre több ilyen eset is előfordult, ilyenkor a rigót általában kiterítette a küszöbünk elé, mint egy könyöradományt, látva milyen vacak zöldségeken élünk.
Szóval intelligens lény lévén észleli a táplálkozási szokásaink közötti jelentős különbséget, és a falka szellem is ezt kívánja!
És végül az elmaradhatatlan fotó, mely az áldozatot, és a nagy Wadászt ábrázolja:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése